söndag 4 september 2016

Daniels laxsoppa i min version


För ett par år sen blev jag bjuden på en laxsoppa som var alldeles outstanding! Helt fantastiskt god! Jag fick veta ingredienserna och beslöt ganska direkt att göra en egen soppa. Laxsoppa är ju lätt att göra och passar även lchf:are som vår familj. Det har blivit flera laxsoppor sen denna första gång...

INGREDIENSER
  • Laxrens: huvud, ben med fiskkött, stjärtfena med fiskkött
  • 3 rejäla bitar av fiskfilén
  • 2 Chilifrukter (minst)
  • 3 stora Morötter
  • 1 stor purjolök
  • 1 hel vitlök - klyftorna pressas
  • 4 dl grädde
  • Chilisås
  • Salt, svartpepparkorn, kryddpepparkorn, lagerblad
  • Vatten

TILLAGNING
  • Lägg laxrenset tillsammans med en skivad morot och klyftorna av 1/2 vitlök, chilifrukter, "det gröna" av purjolöken skivat, samt kryddor i grytan, slå på vatten så det täcker, salta efter tycke och smak. Koka upp, skumma vid behov och koka sakta i 20 - 30 minuter.
  • Sila bort laxrens m.m. och häll buljongen i en rymlig gryta. Skiva i resterande morötter, skiva i resten av purjolöken. Koka till grönsakerna är färdiga enligt din smak. För vår del blev det 10 minuter.
  • Tillsätt grädden, resten av vitlöken, smaka av med chilisås och ev mera salt. Tillsätt fiskfilén skuren i tärningar. Låt allt koka upp. Färdigt!

Det blir himmelskt gott. Testa gärna :-)

Dela med dig av receptet om du gillar det!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

//Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev