..............................................................

lördag

En trestegsraket till tjockare hår och bättre hårväxt


Förr hette det att ingen bot fanns mot att håret blev tunnare och växte sämre då vi blir äldre, men nu har det kommit ny forskning som säger något helt annat. Ett glädjande budskap för många!

Hårbottenmassage kan nämligen göra att håret växter bättre och blir tjockare. Allt du behöver göra är att ge skalpen fyra minuters intensiv massage varje dag för att få igång de gener som stimulerar hårväxten. Du bör också ha tålamod. Det kan ta några månader innan du ser resultat eftersom håret växer i cykler (och måste få tid på sig för att komma igång.) Gör så här:
  1. Massera skalpen lugnt och mjukt i fyra minuter, till exempel när du tvättar håret.
  2. Använd fingertopparna och gör cirkulära, knådande rörelser så att du känner att hårbotten rör på sig.
  3. Massera från hårfästet i tinningarna och nacken - till hjässan.
Källor: ePasty, PubMed

Välj hårvårdsprodukter med omsorg!
Själv använder jag uteslutande Forever Aloe Vera produkter. De är framställda av ekologiskt odlad Aloe Vera och fräscha, nyttiga och välgörande. Dessa är de enda jag sätter i mitt hår: Aloe-Jojoba Shampoo, Forever Aloe Styling Gel och Aloe Vera Gelly. Den sistnämnda är inte en renodlad hårvårdsprodukt utan används till hud i allmänhet, men jag masserar in den i hårbotten för att motverka torrhet. Aloe-Jojoba Conditioning Rins behöver du om du har ett längre hår. Sonya produkterna är förstås också helt underbara, men jag har fastnat för de ovan nämnda, kompletterade med Gelly.

Lycka till med fokus mot tjockare och vackrare hår i vår 😊


// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar