Rest betyder ju vila - rester är vilsamma då det ska lagas mat. Söndagen är vilodagen sägs det - även om detta inte efterföljs så noga nuförtiden. Hursomhelst idag gjorde jag en STOR LCHF-paj fylld med rester som blev jättegod och här är receptet.
PAJSKALET
Tjockt skal till en 25 cm pajforn
- 6 dl mandelmjöl
- 1 dl sesamfrön med skal
- 1 msk chiafrön
- 2 msk psylliumfrön
- 100 gram smör (rumsvarmt)
- 2 ägg
Gör så här:
- Lägg alla torra ingredienser i en större skål och rör om
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop med gaffel/fingrarna till en deg
- Tryck ut degen i en smord form. Stick några hål i botten med en gaffel
- Sätt in i kylen minst en halvtimme (på så sätt håller skalet formen bättre)
- Grädda pajskalet i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter, tills det börjar få färg.
- Sänk ugnen till 175 grader.
FYLLNING
- Tacofärs från fredagens traditionsenliga tacomiddag
- Några skivor från en fläskkarréstek
- Köttfärsröra från en middag tidigare i veckan
- Hackad lök
Använde även:
- 1 burk creme fraiche
- Frysta favoritgrönsaker
- Några teskedar dijonsenap
- 1 msk soya
- Svart- och vitpeppar
- Ostskivor av fet ost - denna gång hette osten Sture (finns på ICA Maxi)
Rör ihop alltsammans i en kastrull och låt puttra en stund. Häll alltsammans i pajskalet, lägg på ostskivorna och grädda i 175 grader varm ugn cirka 10 - 15 minuter.
Det blev så himla gott! Tre personer åt sig rejält mätta som synes 😋
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar