fredag

Tack för att ni räddade mitt liv!

Ibland och på något märkligt sätt, precis då det verkligen behövs, har man tur. Och det var precis vad som hände just här i kvarteret för en tid sedan. Jag ska berätta...

Idag på långfredagen ringde på dörren och där stod den grannfru som höll på att mista livet en sen vinterkväll. Hon höll en inslagen blomma i handen, vilket visade sig vara en vacker påskdekoration. Hon överräckte blomman tillsammans med ett varmt tack för räddningen. Såhär var det:

Grannfrun hade gått på toaletten och när hon skulle ut igen, hade dörren gått i baklås. Mobilen hade hon inte med sig, så vad gjorde hon i nödens stund. Jo, hon försökte i ren desperation ta sig ut via det smala badrumsfönstret och blev hängande upp-och-ner eftersom hon fastnat med foten. Hon kom inte loss och hade sannolikt inte klarat av att hänga där så särskilt länge. Dels var det ett antal minusgrader ute och hon var "i nattsärken", dels klarar inte en människa att hänga upp och ner hur länge som helst.

Lyckligtvis passerade maken och sonen i bil i rättan tid och fick syn på henne där hon hängde. Med gemensamma ansträngningar och ett par raska handgrepp fick de loss henne och fick henne på fötter. Glad och tacksam om än medtagen av det hela.

Nämnda grannfru är allmänt sjuklig och hade därtill drabbats av lunginflammation efter händelsen, hon ursäktade sig för att blomman kom så sent...

Ja ibland har man tur precis då det behövs 😊

Har du själv varit med om att bli räddad till livet eller har du räddat livet på någon. Tveka inte att berätta den! 

// Kikki 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar